Natur- och matupplevelser för både sinnen och själ
Öppettider
Öppettider -
- Restaurangen är öppen dagtid från 9.00 - 17.00 dagligen.
- Dagens Lunch serveras dagligen mellan 11.30 - 14.30.
- Bistromenyn serveras dagligen mellan 11.30 - 17.00.
- Bistromenyn serveras även kvällstid från klockan 18.00 men endast vid förbokning av bord.
- Restaurangen är öppen kvällstid från kl 18.00. Alltid bordsbokning kvällstid annars kan vi inte garantera bord.
Kullagårdens Wärdshus är hunden också varmt välkommen att följa med både på hotellet och i restaurangen!
Varmt välkomna!
hälsar Malin & Petter med vår fina personal
Högsta kvalitet gjord från grunden
Med stor passion för matlagning
All mat och dryck vi serverar ska vara av högsta kvalitet, lagad från grunden med omsorg. Vi använder oss alltid av lokala råvaror efter säsong, i största möjliga mån. Vi samarbetar med flera lokala leverantörer i Kullabygden och Höganäs kommun.
När vi inte bakar själva, köper vi bröd och bakverk från Conditori Öresund i Viken, och korven i golfkiosken lagas av Per i Viken. Den goda naturliga äpplemusten och de underbara äpplena som vi bjuder på kommer från Engelbrekts på Södåkravägen.
I maj och juni kan vi använda den fantastiska Kullasparrisen i vår Wärdshusmeny, och den är något alldeles extra. Naturligtvis kommer vårt kaffe från Zoegas rosteri i Helsingborg. Vi samarbetar även med Kullamust så klart, som satt Kullahalvön på den internationella kartan.
Lokalt vin, cider & öl
Gott att dricka till maten
Bara några kilometer från vårt vackra värdshus, ligger Kullabergs Vingård. På över 12 hektar bördig mark, odlas druvor som förädlas till friska, fylliga viner. Ni hittar många av deras goda vita viner på vinlistan i vår restaurang. Även mousserande, rosévin och torr äppelcider finns att tillgå.
Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska Vinpris av Skånes Gastronomi med motiveringen:
“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”
I restaurangen hittar du även öl från Höganäs Bryggeri, och självklart den goda Kullamusten.
Ät gott hos oss varje dag

Dagens lunch
Dagens Lunch innehåller sallad, hembakt bröd, varmrätt samt kaffe och liten kaka. Vi serverar Dagens Lunch mellan 11.30 - 14.30 dagligen från den 1 april - 31 oktober.
Vi har alltid vegetariskt eller veganskt alternativ då vi använder oss av samma tillbehör och färska grönsaker efter säsong.
Vi lagar all mat från grunden och använder enbart laktosfria produkter.
”En bra sås reder sig själv”, ett välkänt talspråk som våra kockar varmt anammar, vilket är en av anledningarna till att vår mat så gott som alltid är glutenfri. Några undantag finns, till exempel vid panering så berätta gärna att du önskar glutenfri kost.

Bistrorätter
Bland våra bistrorätter finns något för alla, både stora som små! Vi serverar våra bistrorätter dagligen från 11.30. Utbudet på bistromenyn varierar lite beroende på säsong så gå gärna in och titta på den aktuella bistromenyn.
Det går också bra att beställa från Bistromenyn efter klockan 18.00, men då enbart förbokning av bord.
Vi lagar all mat från grunden och använder enbart laktosfria produkter.

Wärdshusmiddag
Njut av en 2 eller 3-rätters Wärdshusmiddag på lokala råvaror efter säsong. Vår Wärdshusmiddag serveras efter klockan 18.00 och måste bokas i förväg, så ring eller skicka oss en e-post om ni vill boka bord.
Vi har alltid vegetariskt eller veganskt alternativ då vi använder oss av samma tillbehör och färska grönsaker efter säsong.
Vi lagar all mat från grunden och använder enbart laktosfria produkter.