Kullagårdens Wärdshus Restaurang i Mölle

Vi har en enkel filosofi kring mat och dryck: naturliga och rena smaker. Mat och dryck ska vara av högsta kvalitet gjord från grunden av kärlek till de fina råvarorna. Våra kockar lagar all mat från grunden och använder lokala råvaror efter säsong. I vårt kök lagas all mat från grunden, på närproducerade råvaror anpassade efter säsong. Tillsammans med våra kunniga vinimportörer tar vi alltid fram ett vinpaket till vår Wärdshusmeny med viner som samstämmer med maten allt för att förhöja smakupplevelsen. Vi samarbetar även med Kullabergs Vingård och erbjuder lokala viner och cider, en lokal smakupplevelse som knappast kan bli mer genuin.

Att ge våra gäster en oförglömlig upplevelse är vårt viktigaste mål, och vi hoppas att den värme och omtanke vi lägger ner i både vår service och matlagning gör ett besök i vår restaurang till just oförglömlig. Att det blir en plats att återvända till om och om igen. Att fylla vår anrika matsal med värme, skratt och glädje är det vi brinner för.

 

Varmt välkomna till vår vackra restaurang.

 

Klassisk julupplevelse på Kullagårdens Wärdshus
Kom i julstämning hos oss!
På Kullagårdens Wärdshus bjuder vi på en stämningsfull upplevelse av julens alla ljud, dofter och smaker, på ett trivsamt och lugnt sätt. Den historiska miljön och vackra byggnaden andas tradition och vi kombinerar den med modern touch på de olika klassiska rätterna. Njut av en härlig vinterpromenad i Kullabergs naturreservat, koppla sedan av med lite varm glögg, en äggtoddy eller annan varm dryck framför den öppna brasan i vår hemtrevliga lobby. Vi öppnar restaurangen för julmiddag klockan 18.00 och den inleds så klart med glögg och pepparkakor.Vi serverar julmiddagen från lördagen den 25 november till och med tisdagen den 21 december. Vi har dessutom alltid vegetariskt/ veganskt alternativ till julmenyn, vilket har varit väldigt uppskattat.Förmånligt julpaket med boende och frukostbuffé
Restaurangen har nu begränsade öppettider

Kära Gäster!

Från och med måndag 30/10 har vi begränsade öppettider i restaurangen!

Restaurang och café är stängt dagtid. Hotellet är öppet som vanligt.

Restaurangen med Wärdshusmiddag samt bistro är öppen när vi har hotell- och konferensgäster mellan 18.00 – 21.00. Därför är det viktigt att ni förbokar middagar. Enbart förbokningar kvällstid.

Varmt välkomna!

Julbord och Gåsamiddag

Hos oss kan ni också njuta av ett fantastiskt gott Julbord och Gåsamiddag! Läs mer och boka nedan.

Lavendel är trivsel och harmoni samt även en smakupplevelse
Äkta italiensk gelato, ett samarbete med Kullabygdens Vanilj & Choklad
Lavendel är för oss en favorit! Lavendelns underbara doft och vackra blå färg som binder samman havet som omringar Kullahalvön och himlens blå toner. En symbol för trivsel och harmoni ocn nu även som en smakupplevlse hos oss på Kullagårdens Wärdshus. Vi säljer gelato från Kullabygdens Vanilj & Choklad i bägare. Vi har även ett par andra smaker samt den sorbé som de vann silver i SM med kommer finnas med som veganskt alternativ. Johan på Kullabygdens Vanilj & Choklad har tagit fram en unik smak för Kullagårdens Wärdshus bestående av lavendel, blåbär och vanilj - en riktig smakupplevelse!
MAT & DRYCK
Högsta kvalitet gjord från grunden

All mat och dryck vi serverar ska vara av högsta kvalitet, lagad från grunden med omsorg. Vi använder oss alltid av lokala råvaror efter säsong, i största möjliga mån. Vi samarbetar med flera lokala leverantörer i Kullabygden och Höganäs kommun. När vi inte bakar själva, köper vi bröd och bakverk från Conditori Öresund i Viken, och korven i golfkiosken lagas av Per, också i Viken. Naturligtvis kommer vårt kaffe från Zoegas rosteri i Helsingborg.

Lokalt vin, cider & öl

Bara några kilometer från vårt vackra värdshus, ligger Kullabergs Vingård. På över 12 hektar bördig mark, odlas druvor som förädlas till friska, fylliga viner. Ni hittar många av deras goda vita viner på vinlistan i vår restaurang. Även mousserande, rosévin och torr äppelcider finns att tillgå.

Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska Vinpris av Skånes Gastronomi med motiveringen:

“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”

I restaurangen hittar du även öl från Höganäs Bryggeri, och självklart den goda Kullamusten.

MILJÖN I RESTAURANGEN
En unik miljö på Kullaberg

Vårt vackra värdshus ligger inbäddat mitt bland grönskan i Kullabergs naturreservat, där två hav möter karga klippor. Ett besök i vår restaurang är inget annat än slående, där stora fönster vetter åt båda håll. Njut av utsikten över Skäldervikens ståtliga hav åt ena hållet eller bokskogen åt andra. Tittar du ut över havet, kan du ha turen att se lekande tumlare.

Både vår bistrorestaurang och matsal är öppna varje dag. I bistron samt på uteserveringen är hundar varmt välkomna. Din fyrbenta vän får alltid en kallt, gott vatten när ni kommer, och det finns tuggben att köpa i restaurangen.

Boka bord
Vill du boka bord i vår restaurang? Välkommen att fylla i formuläret nedan, så återkommer vi till dig så snabbt vi kan.
NAMN
(Obligatoriskt)
right-contact