Kullagårdens Wärdshus Restaurang i Mölle

Vi har en enkel filosofi kring mat och dryck: naturliga och rena smaker. Mat och dryck ska vara av högsta kvalitet gjord från grunden av kärlek till de fina råvarorna. Våra kockar lagar all mat från grunden och använder lokala råvaror efter säsong. I vårt kök lagas all mat från grunden, på närproducerade råvaror anpassade efter säsong. Tillsammans med våra kunniga vinimportörer tar vi alltid fram ett vinpaket till vår Wärdshusmeny med viner som samstämmer med maten allt för att förhöja smakupplevelsen. Vi samarbetar även med Kullabergs Vingård och erbjuder lokala viner och cider, en lokal smakupplevelse som knappast kan bli mer genuin.

Att ge våra gäster en oförglömlig upplevelse är vårt viktigaste mål, och vi hoppas att den värme och omtanke vi lägger ner i både vår service och matlagning gör ett besök i vår restaurang till just oförglömlig. Att det blir en plats att återvända till om och om igen. Att fylla vår anrika matsal med värme, skratt och glädje är det vi brinner för.

 

Varmt välkomna till vår vackra restaurang.

 

DAGENS LUNCH HOS KULLAGÅRDEN

Kära Gäster! Restaurangen är öppet på lördagar mellan 11.00 – 13.00 under vintern fram till  månadsskiftet mars-april. Hotellet är öppet som vanligt och restaurangen öppen kvällstid för hotell-konferensgäster. Då är ni så klart varmt välkomna! Dock endast bordsbokning! Varmt välkomna!

Julbord och Gåsamiddag

Hos oss kan ni också njuta av ett fantastiskt gott Julbord och Gåsamiddag! Läs mer och boka nedan.

MAT & DRYCK
Högsta kvalitet gjord från grunden

All mat och dryck vi serverar ska vara av högsta kvalitet, lagad från grunden med omsorg. Vi använder oss alltid av lokala råvaror efter säsong, i största möjliga mån. Vi samarbetar med flera lokala leverantörer i Kullabygden och Höganäs kommun. När vi inte bakar själva, köper vi bröd och bakverk från Conditori Öresund i Viken, och korven i golfkiosken lagas av Per, också i Viken. Naturligtvis kommer vårt kaffe från Zoegas rosteri i Helsingborg.

Lokalt vin, cider & öl

Bara några kilometer från vårt vackra värdshus, ligger Kullabergs Vingård. På över 12 hektar bördig mark, odlas druvor som förädlas till friska, fylliga viner. Ni hittar många av deras goda vita viner på vinlistan i vår restaurang. Även mousserande, rosévin och torr äppelcider finns att tillgå.

Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska Vinpris av Skånes Gastronomi med motiveringen:

“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”

I restaurangen hittar du även öl från Höganäs Bryggeri, och självklart den goda Kullamusten.

MILJÖN I RESTAURANGEN
En unik miljö i Mölle

Vårt vackra värdshus ligger inbäddat mitt bland grönskan i Kullabergs naturreservat, där två hav möter karga klippor. Ett besök i vår restaurang är inget annat än slående, där stora fönster vetter åt båda håll. Njut av utsikten över Skäldervikens ståtliga hav åt ena hållet eller bokskogen åt andra. Tittar du ut över havet, kan du ha turen att se lekande tumlare.

Både vår bistrorestaurang och matsal är öppna varje dag. I bistron samt på uteserveringen är hundar varmt välkomna. Din fyrbenta vän får alltid en kallt, gott vatten när ni kommer, och det finns tuggben att köpa i restaurangen.

Boka bord
Vill du boka bord i vår restaurang? Välkommen att fylla i formuläret nedan, så återkommer vi till dig så snabbt vi kan.
NAMN
(Obligatoriskt)
right-contact