Först i Sverige som Europarc partner

Förnyad certifiering i mars 2024 för ytterligare tre år som hållbar Europarc partner i Kullabergs naturreservat.  Den 2/12 -21 fick Malin & Petter ta emot certifieringen som en hållbar Europarc partner. Kullabergs naturreservat är en Europarc sedan många år tillbaka. Jimena Castillo från Länsstyrelsen berättade om Europarc federations arbete och delade ut diplomet.  Anna Nilsson,… Fortsätt läsa Först i Sverige som Europarc partner
Kullagårdens Wärdshus är en Europarc partner

Förnyad certifiering i mars 2024 för ytterligare tre år som hållbar Europarc partner i Kullabergs naturreservat.  Den 2/12 -21 fick Malin & Petter ta emot certifieringen som en hållbar Europarc partner. Kullabergs naturreservat är en Europarc sedan många år tillbaka. Jimena Castillo från Länsstyrelsen berättade om Europarc federations arbete och delade ut diplomet.  Anna Nilsson, näringlivschef på Höganäs kommun gratulerade med blommor.

Vad är en Europarc partner?

Nationalparker, naturreservat och andra skyddade naturområden är ofta den främsta besöksanledningen i regioner med storslagen natur. Genom olika program och med certifiering uppmuntrar och stödjer den europeiska organisationen: EUROPARC de insatser som för naturskyddade områden. Syftet är att de naturskyddade områdena ska vara hållbara turismdestinationer liksom samarbetet med företag och researrangörer inom naturområdet. Syftet är att samtliga partners arbetar hållbart i ett långsiktigt perspektiv samt att stödja skyddet av regionens natur- och kulturarv.

EUROPARC har certifierat 160 skyddade områden i 20 länder över hela Europa. De flesta ligger i södra Europa där massturismen blivit ett faktum. Kullabergs naturreservat är det första skyddade området i Sverige som 2017 fick certifieringen som hållbar turismdestination.

Pressmeddelande Kullagårdens Wärdshus som första svenska Europarc partner

Läs mer om Europarc destinationer här